Интер чукна с 2:1 ПСВ Айндховен в Холандия и записа втори пореден пълен обрат в срещите си от Шампионската лига.

Домакините дръпнаха в резултата след попадение на Росарио (27), но "нерадзурите" стигнаха до победата след голове на Раджа Наинголан (44) и Мауро Икарди (60).

Така Интер обърна и ПСВ, след като преди това стори същото и срещу Тотнъм. По този начин италианците събраха шест точки от първите си две срещи и са лидери в групата, където е още Барселона. Испанците победиха Тотнъм в Англия и също са с пълен актив.

Като цяло Интер показа по-качествен футбол, търсеше повече победата и в крайна сметка заслужено си взе трите точки. ПСВ от своя страна вече е с две загуби и само чудо би класирало холандците в следващата фаза на надпреварата.


Интер започна по-добре мача и можеше да вкара още в самото начало. Тогава новото попълнение на "нерадзурите" Раджа Наинголан се освободи от защитата на ПСВ и стреля силно, но не успя да опъне мрежата.

Отговорът на домакините бе положение пред Стивън, но той стреля в аут. Последваха много силни минути на италианците, но последователно Мауро Икарди и Иван Перишич нямаха шанс пред гола.

Това бяха силните моменти на гостите, но Интер така и не успяваше да стигне до попадението. В 26-ата минута и гредата помогна на ПСВ след удар на Матиас Весино.

Тези пропуски на "нерадзурите" бяха наказани от домакините, които вкараха минута по-късно. Лозано намери Росарио и той опъна мрежата на гостите за 1:0. Това попадение обаче разяри италианците и те се хвърлиха в свирепи атаки.

Последователно Матиас Весино, Иван Перишич и Раджа Наинголан пропуснаха, но логичното се случи в 44-ата минута, когато най-сетне Раджа Наинголан вкара и успя заслужено да изравни резултата.

Второто полувреме започна с положение за Интер, но Мауро Игарди го пропиля. В 49-ата минута и ПСВ тресна гредата чрез Гастон Перейро.

Последваха спокойни минути, в които темпото на игра леко падна, а действията се развиваха основно в средата на терена, без никакви сериозни голови възможности.

След час игра Данило Д'Амброзио асистира на Икарди и той направи пълен обрат - 1:2. ПСВ можеше да изравни веднага, но удар на Хосе Тасенде бе блокиран от защитник на гостите.

В 66-ата минута и Перишич от чиста позиция стреля в аут. Към края на срещата ПСВ натисна здраво, но с пропуски се отчетоха Люк де Йонг, Люк де Йонг и Хървинг Лозано.

Холандците нямаха шанс за изравнителен гол и така Интер си взе пабедата и трите точки.

ПСВ Айндховен - Интер 1:2

Голмайстори:

1:0 - Росарио 27
1:1 - Наинголан 44
1:2 - Икарди 66

ПСВ: ЖЕРОЕН ЗОЕТ, ДЕНЗЕЛ, ДАНИЕЛ ШВААБ, НИК ВИРГЕВЕР, ХОСЕ ТАСЕНДЕ, ПАБЛО РОСАРИО, ГАСТОН ПЕРЕЙРО, ЖОРИТ ХЕНДРИКС, ХЪРВИНГ ЛОЗАНО, ЛЮК ДЕ ЙОНГ, СТИВЪН

Интер: САМИР ХАМДАНОВИЧ, ДАНИЛО Д'АМБРОЗИО, МИЛАН СКРИНИАР, СТЕФАН ДЕ ВРЕЙ, КВАДО АСАМОА, МАТИАС ВЕСИНО, МАРСЕЛО БРОЗОВИЧ, МАТЕО ПОЛИТАНО, РАДЖА НАИНГОЛАН, ИВАН ПЕРИШИЧ, МАУРО ИКАРДИ