Аржентинският национал Мауро Икарди иска да остане в Интер. Това заяви съпругата и агент на нападателя Уанда Нара.

26-годишният нападател се забърка в пореден скандал през кариерата си. Той беше лишен от капитанската лента и според някои сведения причината са неуспешните преговори за нов договор. После голмайсторът на "нерадзурите" отказа да играе срещу Рапид във Виена, а след това беше обявено, че има контузия.

За последно Икарди беше на терена на 9 февруари при победата с 1:0 над Парма на "Енио Тардини". Той пропусна последните 7 срещи на Интер. На негово място Лучано Спалети залага на младия Лаутаро Мартинес, който в 28 двубоя във всички турнири има 8 гола.

"Мауро иска да остане в Интер", заяви Уанда. "Работя, за да се чувства добре и да се примири с клуба. Даже избрахме адвокат, който е фен на отбора", добави Нара.

Тя коментира и контузията на Икарди. "Проблемът в коляното му не е новина. Грижи се 24 часа в денонощието за себе си. Здравето сега е негов приоритет. В противен случай не може да се чувства важна част от отбора", добави Уанда.

Икарди играе за "нерадзурите" от лятото на 2013 г., когато беше купен от Сампдория за 13 млн. евро. През този сезон той се е разписвал 9 пъти в Серия "А" в 20 срещи. Три от попаденията му са от дузпи.

Името на Икарди е свързвано с Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед и Ювентус.