Антонио Конте е поискал огромна заплата, за да стане треньор на Интер, съобщава La Gazzetta dello Sport.

Тактикът води преговори с генералния директор на "нерадзурите" Джузепе Марота от няколко седмици и е поставил картите си на масата.

Той е пожелал възнаграждение от 10 милиона евро на година, което ще го превърне в най-скъпоплатения треньор в Серия "А", изпреварвайки Макс Алегри (Ювентус, 7,5 млн. евро) и настоящият наставник на Интер Лучано Спалети (4,5 млн. евро).

Конте се възползва от вече изградената си репутация на един от най-добрите специалисти в Европа, както и на интереса на Милан към него. Вариант пред Интер е и Жозе Моуриньо.

Преди няколко дни се появиха информации, че Специалния е готов да намали заплатата си на 8 млн. евро годишно, за да се завърне на "Джузепе Меаца". Именно португалецът е най-желаното име от "синьо-черните" тифози.

Вижте класирането в Серия "А"

Очаква се след края на сезона Интер да освободи Спалети от поста. Причината е слабото представяне и поредната нулева кампания за "нерадзурите". Освен това мястото им в зона Шампионска лига също не е сигурно заради колебливи резултати в калчото. В момента миланци заемат 3-то място след  31 кръга.