Интер има таен коз в мечтата си да привлече голямата звезда на Барселона Лео Меси. Това е вицепрезидентът на "нерадзурите" Хавиер Санети.

Мнението изрази португалския треньор Жозе Мораис, който беше асистент на Жозе Моуриньо, докато Специалния беше начело на миланци.

"Мисля, че подобна развръзка е напълно възможна", хвърли в паника Мораис феновете на Барса в интервю за beIN Sports. "И знаете ли защо? Защото Интер има Санети! Той е атрактивен фактор за аржентинските футболисти. Хавиер е в състояние да привлече играч като Меси. Всички състезатели от тази страна, които играха в Интер или сега са в отбора, са изключителни. Донесоха успехи на клуба. Вярвам, че Меси може да бъде един от тях", обоснова мнението си Мораис.

Шесткратният носител на Златната топка има договор с Барселона до лятото на 2021 г. От "Камп Ноу" са готови на всичко, за да удължат споразумението на аржентинския гений. Той обаче е в обтегнати отношения с президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу, което засилва спекулациите за негово напускане.

Иначе Санети и Меси бяха съотборници в националния отбор на Аржентина между 2005 и 2011 г.