Ръководството на Барселона няма да прави компромис с цената на офанзивния полузащитник Филипе Коутиньо и ще го продаде само в случай, че получи оферта от поне 100 милиона евро, пише "Мундо Депортиво".

На каталунците вече им писна от офертите за наем, които получават и ще се разделят с пратеният под наем в Байерн Мюнхен бразилец само в случай, че се намери сериозен кандидат-купувач, готов да извади въпросната сума.

Интересното е, че през последните седмици се говореше за наем на Коутиньо в Челси, като в договора е щяло да има опция за задължително закупуване през 2021 година.

"Сините" обаче продължили да се дърпат на този вариант и това накарало шефовете на Барса да направят рязък завой в позицията си.

Най-скъпата покупка в историята на Барселона беше на път да си тръгне и срещу 80 милиона евро, но на стадион "Ноу Камп" така и не са получили такава оферта. Затова и испанският шампион е станал по-хладен към мераклиите за Коутиньо.

Бразилецът беше свързван с бившия си клуб Ливърпул, както и с още няколко гранда, сред които Интер, ПСЖ, Манчестър Юнайтед и Арсенал. През последните дни се заговори също така за интерес от Лестър и Нюкасъл.

Не е ясно дали новата позиция на Барса не е свързвана с факта, че за оставането на Коутиньо държат капитанът Лионел Меси и треньорът Кике Сетиен.