В желанието си да покаже подкрепата си към любимия отбор, Джонатан Котлър решава да промени регистрационния номер на колата си в чест на Фулъм. Опитът на 73-годишния професор по медийно право обаче удря на камък, след като е обвинен в расизъм от пътната агенция в Калифорния.

Искането на Котлър е регистрационният номер да съдържа инициалите COYW. Съкращението идва от Come On You Boys, което в превод от английски означава "Хайде, белите".

От агенцията са отхвърлили молбата на Котлър, като считат лозунга за враждебен, обиден или расово унизителен. Впоследствие 73-годишният професор се пробва да убеди, че в намеренията му няма опит за дискриминация, но без успех.

"Това е просто цвят на фланелката. Изпратих им тонове материали като новини от пресата, разкази от британски медии, писма от председателя, който използва "Хайде, белите", казва Котлър пред Би Би Си.

"Посочих, че много клубове във Великобритания са известни с цветовете си - сините или виолетовите. Никой не мисли червените от Ливърпул за комунисти", допълва Котлър, цитиран от "Дневник".

Според него опитът за дискриминация на расова основа е последното нещо, което си е мислел при идеята да постави инициалите като част от регистрационния номер на колата.

В недоволството си Котлър заведе дело срещу пътната агенция в Калифорния за незачитане на свободата на словото.