Треньорът на италианския шампион Ювентус – Макс Алегри, остана със смесени чувства след снощната победа с 1:0 над Аталанта в първа среща от 1/2-финалите за Купата на страната.

Тактикът от Ливорно раздели мача на "Атлети Азури д'Италия" на две части. "През първото полувреме показахме добър футбол и владеехме топката. Стояхме добре на терена, но през втората част трябваше по-добре да движим топката. След почивката Аталанта опита да се върне в мача, настъпи и лека умора, но успяхме да удържим. Постигнахме важен резултат, но още нищо не е решено", заяви Алегри.

Той не пропусна да похвали и легендата Джанлуиджи Буфон, който в 25-ата минута спаси дузпа на Алехандро Гомес. В отсъствието на 40-годишния вратар, Войсчех Счесни се справи по перфектен начин със заместването му, но въпреки това няма как да го измести от титулярния състав.

"Щастлив съм за Джиджи. Хе е забравил как се пази за 45 дни извън игра. През последните няколко седмици си почина, но сега се завърна и отново е първи избор. Счесни се справи отлично в негово отсъствие, той е голям шампион, но Буфон си е Буфон", добави Алегри.