Италианският хегемон Ювентус беше застигнат от нова вълна контузии.

Разгромът със 7:0 над Сасуоло вчера в мач от 23-ия кръг на Серия "А" беше помрачен. Още в средата на първото полувреме Блес Матюиди напусна принудително за сметка на Клаудио Маркизио и ще пропусне петъчното гостуване на Фиорентина, както и домакинството на Тотнъм на 13 февруари в Шампионска лига. "Получи мускулен проблем и няма да мога да разчитам на него", заяви треньорът Макс Алегри.

Опитният Андреа Бардзали трябваше да започне титуляр срещу Сасуоло, но се е контузил на загрявката преди срещата. На негово място започна Даниеле Ругани, който беше сменен на почивката от Меди Бенатия. Авторът на два от головете Сами Кедира също отстъпи мястото си между полувремената на Стефано Стураро. "Нямат сериозни проблеми, но взехме предпазни мерки", обясни Алегри.

С травми при шампионите са още Бенедикт Хьоведес, Хуан Куадрадо, Дъглас Коста и Паоло Дибала. Първите двама ще са готови най-рано през март, докато за аржентинския национал има надежда, че ще попадне в групата за сблъсъка с Тотнъм. "Очаквам Коста да е здрав за гостуването на Фиорентина", каза относно бразилския национал Алегри.