Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри е готов да поеме Арсенал през лятото, съобщи "Сън". Договорът на италианеца с настоящия му клуб е до юни 2020 г., но той иска да опита предизвикателството на Висшата лига и усърдно изучава английски език.

Повечето от феновете на Арсенал са в подкрепа на оставката на Арсен Венгер, който води клуба от 1996 година. Този сезон след 29 мача лондончани са на шеста позиция в лигата с 45 точки, като изоставането им от местата даващи право на участие в Шампионската лига е 13 точки.

Всяка хубава история има своя край, а именно това искат и феновете на артилеристите. Организираният тръст на привържениците на лондончани, който има и процент от акциите на клуба, вече обяви резултатите от мащабно изследване по повод трябва ли да остане Венгер начело на Арсенал и през следващия сезон.

Цифрите със сигурност смущават 68-годишния французин, тъй като цели 88% от феновете искат той да бъде уволнен през лятото. По-фрапиращото е, че само 7% искат Венгер да изпълни договора си с топчиите до 30 юни 2019-а. Тези резултати ще бъдат представени на изпълнителния директор Иван Газидис.