Италианският хегемон Ювентус направи неочаквана издънка, след като не успя да победи борещия се за спасение отбор на СПАЛ.

Двата отбора завършиха 0:0 мача помежду си на стадион "Паоло Маца", като интересните положения пред вратите липсваха. Шампионите имаха териториално надмощие през всички 90 минути, но така и не успяха да превземат вратата на съперника.

По този начин СПАЛ прекъсна серията от дванадесет поредни успеха на Юве и Серия "А" и пред Наполи се открива великолепна възможност да съкрати изоставането си от лидера на две точки, ако утре победи Дженоа у дома. "Синьо-белите" пък спечелиха важна точка в борбата си за спасение и вече имат 24 т., колкото и Кротоне, който е точно над чертата.


Атаката на СПАЛ поведе звездният им тандем Мирко Антенучи и Алберто Палоски. Преди мача двамата имаха общо четиринадесет гола от началото на сезона в Серия "А", което е половината от отбелязаните попадения на отбора.

За Юве Даниеле Ругани зае мястото на наказания Меди Бенатия в центъра на защитата, а Алекс Сандро беше предпочетен пред Марио Манджукич. От 1-ата минута отново започна намиращият се в чудесна форма Квадво Асамоа.

Домакините започнаха мача много надъхано, но първото опасно положение създаде Юве. В 12-ата минута Алекс Сандро беше изведен на чиста позиция, но ударът му беше блокиран в последния момент. По-късно изстрел на Пауло Дибала не попадна в целта. В средата на полувремето и шут на Мирко Антенучи излезе в аут.

После мачът се развиваше в тренировъчно темпо и интересните положения липсваха, което беше по вкуса на СПАЛ. В 26-ата минута Миралем Пянич центрира от фаул, но защитата на "синьо-белите" се справи с вещина. Малко по-късно Юве създаде продължителна и много опасна атака, която завърши с изстрел на Дъглас Коста, който беше блокиран.

В самия край на полувремето Дибала спечели нарушение на отлична позиция. Перлата на "Старата госпожа" сам изпълни, потърси левия горен ъгъл, но топката излезе в аут. След почивката Юве вдигна оборотите и Алекс Мерет едва изби диагонален удар на Коста.

В 63-ата минута Макс Алегри взе мерки и пусна в игра Марио Манджукич на мястото на Квадво Асамоа. Това означаваше, че Сандро се прибира да играе като бранител, докато хърватският национал зае мястото си на ляво крило. Този ход не даде желания резултат и шампионите продължиха да бъдат безидейни в атака.

В 80-ата  минута Коста центрира на далечната греда след великолепен пробив, Манджукич засече с глава, но неточно. До края не падна гол и срещата завърши 0:0.

СПАЛ – Ювентус 0:0

Голмайстори: няма

СПАЛ: Мерет, Фелипе, Викари, Чонек, Коста, Лазари, Куртич, Граси, Считарела, Антенучи (89-Флокари), Палоски (82-Луис)
Треньор: Леонардо Семпличи

Ювентус: Буфон, Асамоа (63-Манджукич), Киелини (81-Бадрзали), Ругани, Де Шилио, Пянич, Матюиди (84-Бентанкур), Коста, Сандро, Дибала, Игуаин
Треньор: Макс Алегри

Ст.: "Паоло Маца"
Съдия: Давиде Маса
Жълти картони: Куртич, Считарела, Коста, Луис (СПАЛ); Коста, Пянич (Ювентус)