Крилото на италианския шампион Ювентус Федерико Бернардески ще се размине с операция. Това заяви треньорът на "бианконерите" Макс Алегри на днешната пресконференция преди утрешното дерби с Милан от 30-ия кръг на Серия "А".

Берна ще започне пълноценни тренировки след няколко дни, което означава, че няма да е на разположение за "росонерите" и за първия мач от 1/4-финалите на Шампионска лига срещу Реал Мадрид във вторник. При хирургическа интервенция обаче съществуваше вероятност той да пропусне остатъка от сезона.

Възстановяването му е поредна отлична новина за Юве, след като Джорджо Киелини и Хуан Куадрадо също са здрави. Това важи още за Сами Кедира, който получи лека травма на контролата Германия – Испания (1:1), както и за Бенедикт Хьоведес, който през този сезон има около 60 минути игра заради непрестанни контузии.

С проблеми обаче продължава да е Алекс Сандро, който почти сигурно пропуска сблъсъка с Милан, за да бъде запазен за Реал. "Още ще оценяваме състоянието му", каза Алегри относно бразилския национал.