Защитникът Джорджо Киелини ще наследи капитанската лента от Джанлуиджи Буфон в италианския хегемон Ювентус. Това обяви легендарният вратар, който в събота ще изиграе последния си мач за "бианконерите" при домакинството на Верона.

40-годишният страж още не е решил дали да спре с футбола и ще разкрие новината след няколко дни. "Фактът, че президентът Андреа Аниели и Джорджо Киелини са на пресконференцията, е голяма чест и удоволствие за мен. Джорджо е човекът, който ще вземе капитанската лента", заяви Буфон.

"Това е необикновен ден, пълен с емоции. Борих се ден след ден заради любовта, която усещах от всички. Искам да благодаря на семейството Ювентус. През 2001 г. ме купиха като талант и ме превърнаха в шампион. В клуба направих важни крачки, придобих манталитет на победител. И на 40 г. съм на високо ниво, благодарение на Ювентус. Подходът към работата тук е различен от всички останали в света. Ще използвам философията на клуба и в живота извън футбола. Знам, че така със сигурност ще постигна успехи. Винаги ще съм благодарен на Ювентус за спечелените трофеи", каза още Буфон на пресконференцията.