Един от най-добрите вратари в историята на футбола – Джанлуиджи Буфон, официално обяви, че напуска италианския хегемон Ювентус.

Легендата заяви, че в събота при домакинството на Верона ще е последният му мач за "бианконерите", но не разкри дали ще спре с футбола. Не е тайна, че аржентинският колос Бока Хуниорс му предложи договор за една година, а кавалерът на "Старата госпожа" ще обяви бъдещето си следваща седмица. 

"Бих искал да благодаря на президента на Ювентус. За мен той е повече от това, тъй като през годините изградихме уникални отношения и ни свързва истинско приятелство. За мен е чест да съм тук до теб", обърна се Джиджи към Андреа Аниели на днешната пресконференция.

"В събота ще е последния ми мач за Ювентус. Вярвам, че това е перфектният начин да приключа това невероятно приключение. Андреа е информиран със случващото се около мен. Разчитам на неговите съвети. До преди 15 дни той беше наясно с мнението ми, че искам да спра да играя, но сега има някои нови предложения. Най-интересното предложение за извън терена е от Андреа. След мача в събота, през следващата седмица, ще взема крайното решение", каза още легендата.

След мача с Верона торинци ще получат историческото си седмо поредно Скудето, като Буфон беше неразделна част от великия успех на шампионите. Буфон дебютира в Серия "А" точно преди 17 години и 295 дни – на 19 ноември 1995 г. при равенството 0:0 между Парма и Милан. Той държи рекорда за най-много минути без допуснат гол в калчото – 974 и има 300 "сухи мрежи" в 655 мача за Юве. Вратарят обаче няма да подобри постижението на Паоло Малдини за най-много срещи на Ботуша – 639 срещу 647.