Факсимиле с подписа на петкратния носител на Златната топка Кристиано Роналдо под документ, който трябва да представлява споразумението му с американката Катрин Майорга, бе публикувано от "Шпигел".

Германското издание твърди категорично, че няма причина за съмнения в неговата автентичност. До момента и адвокатите на 33-годишния португалец не са го направили.
 

Това е следващият етап от развитието на скандала с обвинението в изнасилване към Кристиано, което бе отправено от Майорга. За историята от 13 юни 2009 г. в Лас Вегас "Шпигел" разказа миналата година.

Сега Майорга реши да обвини Роналдо, въпреки че през 2010 г. сключват споразумение и тя получава 375 000 долара, за да си мълчи.
Освен факсимилето с подписа на Кристиано "Шпигел" публикува документ, който оформя плащането.

Разкритията на изданието, които са базирани на Football Leaks, включват и въпросник към Роналдо от адвокатския му екип. В първия му вариант Кристиано обявява, че Катрин му е казвала: "Недей, аз не съм като другите" при акта. Във втория вариант обаче той твърди, че тя не е викала. Версията на Катрин е, че е изнасилена отзад.

В същото време британският "Дейли мейл", цитиран от "24 часа" съобщи, че още 3 жени са се свързали с адвоката на Майорга – Лесли Стовал, и са обявили, че са имали подобни преживявания с Роналдо. "Проследяваме тази информация", лаконичен  беше той.

Едната твърди, че била изнасилена от Кристиано след парти в Лондон през 2005 г. Другата казала, че била "наранена", а третата твърди, че е сключила извънсъдебно споразумение. Адвокатите на Майорга се опитват да убедят трите жени да свидетелстват и не е изключено някоя от тях също да повдигне обвинение срещу звездата на Ювентус.

В Англия се сетиха и за случай, в който португалецът е плащал за секс на 17-годишно момиче. Преди 7 г. Кристиано попадна под ударите на Карима ел Махруг, припомня "Тема спорт". Тя твърди, че е спала с него и след това той е оставил 4000 долара на нощното шкафче в хотелска стая.

Танцьорката, позната още като Руби, е известна на жълтите хроники като момичето, което бе на път да провали цялата кариера на Силвио Берлускони.