Ювентус постигна инфарктна победа с 2:1 срещу Сампдория в среща от 19-ия кръг на Серия "А", която се игра на стадиона на "бианконерите". В този случай VAR спаси торинци, тъй като гостите вкараха изравнителен гол в продължението, който обаче бе отменен заради засада. 

Отборът на Масимилиано Алегри по този начин се реваншира на своите верни фенове за ремито срещу Аталанта в миналия кръг и в крайна сметка след днешната победа тимът има на сметката си 53 точки и е с цели 12 повече пред втория Наполи, който обаче има и мач по-малко.

Роналдо се превърна в големия герой за домакините, след като вкара и двата гола за техния успех. Той бе точен в 2-ата минута и в 65-ата от дузпа. За гостите попадението бе дело на намиращия се във фантастична форма Куалиарела, който вкара от дузпа в 33-ата минута.

В 91-ата минута Сапонара вкара изравнителен гол, който обаче както вече е ясно бе отменен заради засада. 

След загубата Самп е на 5-ото място с 29 точки.


Срещата започна по изключителен начин за торинци и още във 2-ата минута Дибала намери Роналдо, който с техничен удар от границата на наказателното поле матира противниковия страж, който можеше да се намеси доста по-добре. 

През следващите минути играта се поизравни и ясно се виждаше, че торинци имаха известни трудности да стигнат до нещо интересно и чисто. В 24-ата минута обаче Дибала можеше да удвои преднината на домакините, но ударът му мина покрай вратата.

В 32-ата минута VAR трябваше да се намесва и в крайна сметка бе отсъдена дузпа в полза на Сампдория, която бе реализирана от Куалиарела, който за пореден път демонстрира, че се намира във фантастична форма.

Броени минути след това Капрари можеше да направи обрата за гостите пълен, но в крайна сметка стражът на торинци направи добро спасяване и запази вратата си, а две минути преди почивката Роналдо и Манджукич създадоха добра ситуация, но в крайна сметка торинци не се възползваха.

Второто полувреме започна с добро темпо, а броени минути след подновяването на играта Матуиди принуди противниковия страж да прави впечатляващо спасяване, за да спаси вратата си от второ попадение.

В 64-ата минута Алекс Ферари игра с ръка в наказателното поле и отново VAR трябваше да се намесва и Юве получи право да изпълни дузпа, която бе реализирана от Роналдо. 

Крайните минути на срещата бяха инфарктни и в 91-ата минута Сапонара вкара страхотен гол, който обаче в последствие бе отменен заради засада. И този път VAR трябваше да се намесва, но в този случай системата за видеонаблюдение спаси торинци.

ЮВЕНТУС - САМПДОРИЯ 2:1
1:0 Роналдо 2
1:1 Куалиарела 33 дузпа
2:1 Роналдо 65 дузпа

Ювентус: Перин, Алекс Сандро, Киелини, Ругани, Де Шильо, Матуиди (82 - Дъглас Коста), Пянич, Джан, Дибала, Роналдо, Манджукич (69 - Бернардески)

Сампдория: Аудеро, Муру, Коли, Ферари, Сала, Екдал, Прает, Линети, Рамирес (72 - Сапонара), Куалиарела, Капрари (67 - Дефрел)