Преминаването на Пауло Дибала от хегемона в Италия Ювентус в Тотнъм е пропаднало заради високите финансови изисквания на нападателя, съобщава Tuttosport.

Първоначално двата клуба се бяха разбрали за трансферна цена от 70 милиона евро, но впоследствие лондончани я смъкнали до 62 млн. евро. Причината за това било, че Дибала поискал годишна заплата от 10 млн. евро с бонусите и още 15 млн. евро хонорар за агента му. От своя страна "бианконерите" отказали да продадат техничаря при занижената оферта.

Негов трансфер обаче продължава да стои на дневен ред. Според The Independent Юве ще предложи Дибала на ПСЖ. Изданието добавя, че торинци са готови да продадат аржентинския национал и на други клубове, стига финансовите условия да ги удовлетворяват. Но вариантите вече не са много, защото трансферният прозорец в Англия затвори вчера.

През миналия сезон Дибала изигра 42 мача за Ювентус във всички турнири. В тях той отбеляза 10 гола и даде 5 асистенции. Договорът му е до лятото на 2022 г. Наскоро той отказа да премине и в Манчестър Юнайтед.