Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Маурицио Сари, похвали тактическата гъвкавост на отбора.

От началото на сезона спецът неизменно използваше любимата си схема 4-3-3. Контузиите на Кристиано Роналдо и Дъглас Коста обаче го принудиха да смени постройката на 4-3-1-2 при снощната победа с 2:1 като гост над Бреша.

Сари заяви, че шампионите са способни да играят еднакво добре и с двете схеми и добави, че ще е разумно да ги редува, в зависимост от противника. "Всичко зависи и от формата на футболистите", добави спецът, който наследи тактическата гъвкавост от Макс Алегри. За петте си сезона начело на Юве, той използва различни постройки, сред които още 3-5-2 и 4-2-3-1.

Вижте пълното класиране в Серия "А"

Сари не пропусна да похвали Пауло Дибала, който се представи силно на "Стадио Марио Ригамонти". "Игра много добре, хареса ми как си взаимодейства с Аарън Рамзи. Смених го заради лека контузия", разкри треньорът на шампионите.

Той каза още, че отборът трябва да подобри представянето си в защита и обърна специално внимание на Матайс де Лихт, който още е далеч от формата си от Аякс. "Тепърва израства и трябва да сме търпеливи с него. Идва от отбор, който е практикувал съвсем различен стил на игра. Матайс е феноменален, но още не е напълно готов. Не забравяйте, че и на Калиду Кулибали му беше трудно в първите няколко месеца в Серия "А", заяви Сари.

Спецът намери и позитиви в играта на Ювентус. "По отношение на точността на подаванията и контрола над топката напредъкът ни е видим. Не беше лесно при 0:1 и срещу толкова ентусиазиран съперник, но създадохме много положения и това се отплати", завърши Сари.