Звездите на италианския хегемон Ювентус – Кристиано Роналдо и Пауло Дибала, бяха хванати да се оплакват от халфовата линия на "Старата госпожа". Това е станало на почивката при загубата с 0:1 от Олимпик Лион в първи 1/8-финален мач от Шампионска лига.

Френското радио RMC Sport пусна кадри от диалога на двамата голмайстори.

- Оставаме сами напред, халфовете не ни подкрепят, започна разговора Кристиано.

- Никой не получава топката, допълни Дибала.

- Знам, дори вторите топки, нищо, каза още Роналдо.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="it" dir="ltr">Intervallo di lione-Juve, Ronaldo: &quot; i centrocampisti non ci danno abbastanza supporto, siamo da soli&quot;<br>Dybala: &quot;non la prende nessuno&quot;<br>Ronaldo: &quot; si anche sulle seconde palle, niente&quot; <a href="https://t.co/hmD4VlOD45">pic.twitter.com/hmD4VlOD45</a></p>&mdash; emilio (@emi_80_te) <a href="https://twitter.com/emi_80_te/status/1233806369674973184?ref_src=twsrc%5Etfw">February 29, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Полузащитата на Юве беше съставена от намиращия се в много слаба форма Миралем Пянич, Родриго Бентанкур и Адриен Рабио, който беше предпочетен пред Блес Матюиди.

Това също породи напрежение при торинци и се наложи Леонардо Бонучи да повиши тон преди мача, за да успокои обстановката. После защитникът заяви, че не се е карал на Матюиди и се наложи да дава обяснение пред медиите.

Иначе за всички 90 минути Юве отправи един точен удар срещу "Хлапетата". Той беше дело на Роналдо, но по-скоро топката го уцели в рамото, след което тръгна към вратата. В статистиката на УЕФА обаче това беше записано като изстрел към вратата.

Реваншът ще се играе на 17 март в Италия. Въпреки недоволството на Роналдо, надеждите в Ювентус са свързани с него. Преди година "Бианконерите" изпаднаха в подобна ситуация след 0:2 от Атлетико в Мадрид. На Ботуша обаче петкратният носител на Златната топка заби исторически хеттрик и прати "Старата госпожа" на 1/4-финалите, където Аякс се оказа непреодолимо препятствие.