Българските съдии са добри, но големият проблем е, че президентите на клубовете им влияят. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод непрестанните скандали от подновяването на Първа лига.

Той заяви, че шефът на реферите Петър Петров правилно е подал оставка, но от БФС трябва да защитават арбитрите. "Много отбори спечелиха мачове със съдийска помощ. Те са поставени под постоянен стрес, трябва да се оставят да работят спокойно, за да си вършат добре работата. Никой не застава зад тях, което е по-лошо. И Боби Михайлов го каза", допълни Илиев.

"Реферите не пречат на крайния изход. Вкарай два гола, после е без значение дали ще те ощетяват в тънките моменти. Също така те не трябва да обръщат внимание на критиките, да не си вдигат телефоните и да не ходят на тайни срещи в канцеларии", каза още Майкъла.

Припомняме, че от началото на сезона редица елитни клубове поискаха оставката на Петър Петров, сред които ЦСКА, Лудогорец и Левски. Преди дни той я подаде, тъй като вече бившите му подчинени допуснаха сериозни грешки по време на мачовете Лудогорец – Септември (1:0) и Дунав – ЦСКА (0:2).