Предстоящите дербита с Лудогорец трябва да са най-лесните мачове за ЦСКА. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод двата сблъсъка между отборите, които ще се състоят в Разград.

Утрешният двубой е от 1/4-финалите за Купата на България, а в събота "зелените" и "червените" се изправят един срещу друг и за Първа лига.

Пред нашата медия Майкъла се опита да надъха възпитаниците на Любо Пенев и се съгласи с треньора, че срещу Лудогорец, "армейците" се нуждаят от биткаджии. "Когато бях футболист, бихме Ливърпул, пък Разград ли ще ме изплаши?", зададе риторичен въпрос Илиев.

"И Николай Бодуров е прав, че това са истинските мачове, не тези с Верея. Играчите трябва да знаят, че ЦСКА е по-големият клуб, притежава шампионски манталитет и не бива да се страхува. Време е отборът да се отблагодари на феновете и Гриша Ганчев, но най-вече на привържениците. Всичко се прави в тяхно име и трябва да бъдат зарадвани", добави Илиев.

Вижте  класирането в Първа лига

Той не пожела да разграничи кой от двата мача в Разград е по-важен за "червените", но даде точни резултати. "Утре бием 2:0, в събота печелим с 2:1 и се прибираме като шампиони. Фланелката на ЦСКА тежи и е време да победим европейски отбор, какъвто е Лудогорец", добави бившият защитник.

Сблъсъкът за Купата ще бъде ръководен от Николай Йорданов. "Стига сме коментирали съдиите. Клубовете и отборите първо да гледат себе си. Играчите допускат елементарни грешки – тактически и физически, после реферите са им виновни. Както вече коментирахме, трансферът на Кирил Десподов в Италия показа какво е нивото у нас. Отива в Серия "А" и не е готов, в България беше избран за №1", завърши Майкъла.