Още по темата

 

Левски няма да последва съдбата на фалиралия ЦСКА, категоричен беше изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов.

"Нямаме абсолютно никакво намерение, нито се водят разговори, Левски да последва съдбата на ЦСКА. Проблемите на нас са ни известни, ние работим за решаването им", каза Иванов.

"Не съм притеснен. Ако съпоставим финансовото ни състояние с това на ЦСКА-София, те извадиха само за миналата година загуба, която е по-голяма от нашата общо за последните трите години", допълни той.

Изпълнителният шеф на Левски заяви, че клубът се старае да обслужва редовно задълженията си към НАП, за които се твърди, че са около 2 милиона лева.

"Финансовото състояние не е нова новина. Няма драматична промяна в него, която да се е случила. Видях, че от тази сутрин циркулира информация, свързана със задълженията ни към НАП. Но за мен това не е изненада. Знам какви взаимоотношения имаме с тях и какви задачи гоним. Нищо ново не се е случило. Точни суми не коментирам. С НАП имаме споразумение, което се стремим да изпълняваме. Знаем какво трябва да направим до март, за да изпълним критериите за лицензиране", каза Иванов. 

Той отхвърли и слуховете за неплатени заплати на футболисти от отбора. Ръководството на Левски и старши треньорът на отбора Славиша Стоянович вече са обсъдили въпросите с представянето на отбора през есента и с плановете за зимна подготовка и селекция. 

"Видяхме се в неделя с г-н Стоянович. Дискутирахме какви са впечатленията му от това, което се е случило през първия дял. Основно говорихме за това, което трябва да правим по празниците ние като ръководство на клуба, за постигане на по-оптимален състав за втората част от шампионата. Конкретни имена не искам да дискутирам. За финансовите параметри по селекцията се грижим ние. Стоянович трябва да каже от какъв тип играчи има нужда", каза Иванов.

Той смята, че сривът в представянето на отбора е настъпил след драматичното отпадане от Черно море с дузпи в турнира за купата на България. В последствие Левски загуби три от последните си шест мача и се отдалечи доста от първото място в шампионата. 

"Моето лично мнение е, че сривът се получи след мача за купата на Черно море, първо от самия резултат, а и от това, че загубихме ключов играч в защитата в лицето на Холмар Ейолфсон. Тези неща повлияха негативно. След това допуснахме колебания, загуби, което не се хареса нито на нас като ръководство, нито на привържениците ни", каза Иванов. 

Той се надява Павел Колев да поеме функциите на изпълнителен директор на ПФК Левски в началото на януари, както по-рано беше обявено от собственика на клуба Спас Русев, въпреки че се появиха информации, че Колев се колебае да заеме поста.

Иванов коментира и думите на старши треньора на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро, че пред Левски предстои скучна пролет, след като отборът изостава на 10 точки от първото място и няма реални шансове да се бори за титлата. 

"Може да се окаже скучна пролет за него, той имаше нужда от консултант, назначиха му. Не знам дали за нас, или за него ще бъде скучна", заяви Иванов.