Треньорът на Левски Георги Дерменджиев заяви, че големите очаквания върху играчите са се отразили негативно върху представянето на отбора срещу лидера Лудогорец в дербито миналата седмица. "Сините" загубиха с 0:2 на "Герена" и не успяха да съкратят разликата до върха в класирането.

"Направихме много грешки срещу Лудогорец и с това помогнахме на съперника. Много се коментира този мач, защото очакванията бяха много големи. Искам отборът да се подобрява, дори и с такива загуби. Не мисля, че разликата е чак толкова голяма между Левски и Лудогорец".

"Играчите прекалено много искаха да спечелят този мач, защото щяхме да съкратим разликата в точките, но не се получи. Играчите не показаха възможностите си заради психологическия натиск върху тях. Отговорността тежи на футболистите, но те трябва да свикнат с тази отговорност и тя не трябва да бъде оправдание", коментира Дерменджиев на брифинг днес.

"Има ясна политика на ръководството, има бюджет, с който трябва да се съобразим и да направим конкурентноспособен отбор. Има момент на оздравяване на клуба. Има добри перспективи пред клуба. Говоря с футболистите като равен с равен и искам от тях конкретно поведение. Те трябва да мислят само за играта, защото вече всичко е спокойно", каза още Дерменджиев.

Треньорът на "сините" нарече предстоящия съперник в Първа лига - Верея, непредсказуем. Той разкри, че Валери Божинов е почти възстановен от контузия и може да попадне в групата за двубоя на "Трейс Арена".

"Имаме подготвен начин на игра срещу такива съперници като Верея. Но самият отбор на Верея е непредсказуем с тези нови футболисти, които периодично идват. Наясно съм кой ще замени наказания Хали Тиам. Валери Божинов е на път да се оправи, трябва му малко време. Може да бъде в групата още за мача с Верея", коментира Дерменджиев.

Той разкри, че ще се водят преговори за подновяване на договорите на Жерсон Кабрал, Милош Цветкович и Давид Яблонски,но на този етап не е ясно дали тримата ще останат в Левски и през следващия сезон. "Ще има разговори с Кабрал, Цветкович и Яблонски, на които им изтичат договорите. Тяхното оставане зависи от много работи", лаконичен бе Дерменджиев.