Бившият треньор на Левски Славиша Стоянович вчера даде първата си пресконференция като национален селекционер на Латвия. Наставникът разкри, че не е избрал да поеме отбора заради пари. Стоянович започна годината начело на сините. Той стартира и зимната подготовка на тима. По време на подготвителния лагер в Кипър обаче бе уволнен.
 
Това бе първото решение на новия изпълнителен директор Павел Колев. По-късно Колев обяви, че скоро ще се разбере защо е направил този ход, визирайки, че Стоянович ще поеме Латвия. Още в края на миналата година тамошните медии написаха, че именно той ще е новият селекционер.
 
"Заплата ми тук е несравнима с тази в Левски. Месечното ми възнаграждение в българския клуб беше, много, много по-високо. Несравнимо по-голямо. Контрактът ми с Левски бе много по-доходоносен. Не дойдох в Латвия заради пари, въпреки че всеки работи за тях. Те не са моят приоритет", заяви Стоянович.
 
Бившият футболист на Левски Пламен Гетов пък посочи пред Канал 3, че от "Герена" правилно са освободили сърбина със словенски паспорт.
 
"Треньорската смяна в Левски е правилна. Как ще тренират и работят футболистите, когато знаят, че треньорът си заминава след три месеца? Кой да го слуша? Казват, че е бил професионалист, но толкова професионален ли ще бъде в тези 5-6 месеца до края на сезона. По-добре е да си имат друг треньор, за когото се знае, че ще работи и догодина и играчите да си правят сметката как ще тренират и ще играят в мачовете. Георги Дерменджиев е професионалист", каза Гетов, който е шампион със сините през 1993 година.