Ръководството на Левски среща изключителни трудности при преговорите с агентите на набелязаните нови футболисти. От "Герена" въвеждат нови правила при предлагане на договорите и смятат да се придържат към тях без никакви изключения.

Повод за това е абсолютният батак с контрактите на някои от сега действащите футболисти, като периодично изскачат нови и нови изненади. Такъв бе случаят с Давиде Мариани, който в условия на заварено положение трябваше изведнъж да получи бонус от над 70 хиляди евро заради клауза в договора. Швейцарският полузащитник обаче се отказа от тази сума и бе похвален специално от изпълнителния директор. Павел Колев обаче ще е безсилен през следващите месеци от договора на Мариани. Той получава най-голямата заплата след напускането на звездата Габриел Обертан. Мариани има като база около 30 хиляди евро, но при изиграване на определени минути от пакет мачове месечното му възнаграждение скача на над 40 хиляди евро, което не е в синхрон с новата финансова политика на сините.

Освен с Мариани преговори за намаляване на заплатата предстоят и с Холмар Ейолфсон. Исландецът е втори по заплата, като израелски медии разкриха при преминаването му в Левски, че ще получава 29 хиляди евро месечно. Идеята на сините ръководители е постепенно да вкарат заплатите в рамка от максимум 15 хиляди евро, което означава, че Мариани и Ейолфсон трябва да се съгласят да получават приблизително два пъти по-малко пари до края на договорите си. Такъв е таванът, който се предлага на евентуалните нови играчи. Сините не се притесняват, че конкуренцията в България може да сложи на масата по-големи заплати. Такъв бе случаят с италианеца Фабрини, около когото Левски опипваше почвата, без да преговаря конкретно. От ЦСКА дадоха на този футболист с 5 хиляди евро на месец повече от тавана, който е наложен в Левски.

Козът, с който си служат от "Герена", е бонус при спечелване на шампионска титла и участие в груповата фаза на някой от европейските клубни турнири. Такава бе практиката при тандема Наско Сираков -Станимир Стоилов. Тогава футболистите на сините бяха с много ниски заплати, най-високите бяха за Седрик Бардон и Даниел Боримиров, но европейските бонуси бяха минимум по 100 хиляди евро на човек.