Журналистът Сашо Диков предаде в офиса на "Левски" на "Герена" за отговорно пазене мажоритарния пакет от акции на "Левски", които бяха джиросани на министър-председателя Бойко Борисов, пише "24 часа".

По-рано Диков се опита да връчи документите в Министерския съвет, но не успя.

 

Спортният министър Красен Кралев от името на премиера обяви, че няма как акциите да бъдат приети и обяви акцията на Васил Божков по прехвърлянето на акциите за политизиране на ситуацията около "Левски".

След като Бойко Борисов отказа да приеме акциите, Сашо Диков е получил есемес от Васил Божков да ги занесе в офиса на клуба на "Герена".

 

"Вчера съм имал един-единствен разговор с Васил Божков, в който той ме попита дали може да предам акциите на новия собственик Бойко Методиев Борисов. Повече не съм говорил с него. Търсих го, но не ми вдигна. И друг разговор преди не съм имал. Гледам и предишния си есемес към него: "Сашо Диков съм". Исках да направя интервю с него. Но до разговора вчера не го бях чувал. Говорихме 3 минути и това е", разказа Сашо Диков, преди да се отправи към офиса на "Левски".