Тотнъм все още е в битката за титлата в Англия, но Ливърпул е основен фаворит за шампион във Висшата лига. Това заяви мениджърът на "шпорите" Маурисио Почетино.

Манчестър Сити е лидер в класирането с равен брой точки с Ливърпул, но заема първата позиция с по-добра голова разлика, но "гражданите" са с мач повече. Тотнъм е на трето място с пет точки по-малко. Ливърпул загуби преднината си в подреждането след две поредни равенства. Почетино обаче смята, че "червените" играят добре, въпреки проблемите с контузени футболисти. 

"Висшата лига е много трудна, но те все още са на върха и за основен фаворит за титлата", каза Почетино преди неделния мач срещу Лестър Сити на "Уембли".

"До края на сезона ще бъде трудно за всички, за отборите, които искат да спечелят трофея, но без съмнение Ливърпул ще се бори до края, а ние също. Трябва да спечелим трите точки в неделя, за да останем в борбата за титлата. Това е нашата цел - да бъдем реални претенденти и да имаме възможност и в последните пет мача да бъдем след лидерите в класирането", добави Почетино.

Мениджърът на Тотнъм каза още, че Хари Кейн, който е с контузия на глезена, се възстановява добре, но няма да бъде готов за двубоя в неделя и за осминафинала от Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд следващата сряда.