Нападателят на Ливърпул Садио Мане влезе в историята след двата си гола при победата с 3:1 срещу Байерн насред Мюнхен снощи.

Сенегалецът вече е голмайстор №1 на мърсисайдци в евротурнирите по отношение на гостуванията. Преди двубоя с баварците вчера той имаше един гол по-малко от съотборника си Роберто Фирмино и легендата Стивън Джерард.

Мане вече има седем попадения далеч от дома с екипа на Ливърпул в евротурнирите. Друг интересен момент е, че 9 от 13-те гола на Садио в Шампионската лига са отбелязани във фазата на елиминациите.

Другият герой за Ливърпул снощи беше Върджил ван Дайк. Именно той пусна разкошния дълъг пас, с който африканецът откри резултата, а в средата на втората част централният бранител ликвидира съпротивата на баварците, вкарвайки с глава.

Ван Дайк стана първият футболист на мърсисайдци за последните 12 години, който записва гол и асистенция в един и същи мач при гостуване на Ливърпул в Шампионската лига. За последно това стори Крейг Белами в Барселона през февруари 2007 година.

Асистенцията за гола на ван Дайк беше дело на Джеймс Милнър, който също има повод за гордост. От началото на миналия сезон няма друг футболист с цели 10 асистенции, колкото са головите подавания на англичанина.