"Не съм виждал подобно нещо през целия ми живот", бе описанието на Джердан Шакири за цялата вечер на "Анфилд", след като Ливърпул разгроми Барселона с 4:0 и изхвърли каталунците от Шампионската лига по футбол. 

"Трудно ми е да говоря след случилото се в този мач. Играхме невероятно, феновете също бяха невероятни и ни тласкаха в атака. Не съм виждал подобно нещо през целия ми живот. Вечерта беше много специална, луда! Постигнахме нещо невероятно и ми е трудно да говоря за този луд мач, защото организмът ми все още е пълен с адреналин. Сега е време за празненства", каза Шакири след последния съдийски сигнал.

"Гордея се с този отбор и се радвам за феновете. Подкрепят ни през цялата година и стоят зад нас. Връзката ни е наистина специална. Видях плачещи хора и просто не знам какво да кажа. Радвам се, че го направихме за нашите фенове", продължи швейцарският национал. "Гордея се с отбора, защото ние сме наистина, наистина силни. Не само на терена, а и извън него. Горд съм!", каза още той.

Ливърпул ще играе на финала с Аякс или Тотнъм, но преди това "червените" имат и мач за първенството срещу Уулвърхемптън. Те все още имат шанс за титлата при победа над "вълците" и равен или загуба на Манчестър Сити срещу Брайтън.

"Сезонът все още не е завършил. Ще играем у дома и атмосферата отново ще бъде прекрасна. Нямам търпение да изляза на терена в неделя и да направя добър мач. Никога не знаеш как ще се развие другият. Чакаме нашия с нетърпение и ще видим какво ще стане", завърши Шакири.