Юрген Клоп очаква Джо Гомес и Върджил ван Дайк да запазят "впечатляващия" си синхрон в центъра на защитата на Ливърпул в предстоящата тежка серия от мачове. Контузиите на Деян Ловрен и Жоел Матип съкратиха значително списъка с бранители за "червените", които ще играят на световното клубно първенство през тази седмица.

Гомес започна като титуляр при победата с 2:0 срещу Уотфорд през уикенда и след срещата Клоп обясни, че защитникът е чакал дълго време за този шанс за изява.

Той каза: "С него говорихме, много при това. В един много добър отбор, какъвто очевидно ние сме, шансът не те чака дълго време. Винаги ще има някой, който ще го грабне вместо теб. Не вярвам някой да е искал или да си е мислил, че ще оставим Жоел на пейката. Просто тези момчета са твърде талантливи и умеят да защитават позициите си в състава.

"Джо е все още много млад, но това не е причината да го държа резерва толкова време. Просто бяхме установили определен ритъм с досегашната двойка и искахме да го запазим. Но тези двамата - Джо и Върджил, те наистина си допадат и могат да играят перфектно заедно.

"Мачът с Уотфорд бе много труден. Те играеха с дълги топки към Дийни и когато стигаха до Върджил, това бе резултат от силния вятър. Всичко друго отиваше към Джо, а Дийни може да скача. Момчето обаче показа прекрасните си качества и подобрение в този аспект, въпреки че не бе играл редовно от доста време насам.

"Видяхме неговия прогрес и това е отлично. Срещу Уотфорд Джо трябваше да води постоянни битки на терена и да бъде концентриран".