Записващият сензационен сезон европейски клубен шампион Ливърпул продължава да изравнява и троши рекорди.

Вчера мърсисайдци надвиха Манчестър Юнайтед с 2:0 на стадион "Анфийлд" и си отмъстиха на "червените дяволи", които са единственият отбор, спънал "бандата на Клопо" във Висшата лига този сезон.

След 22 изиграни мача Ливърпул има фантастичните показатели от 21 победи и едно равенство. Така "червените" поставиха рекорд в петте най-силни първенства на Европа, защото никога досега не е имало отбор с подобни показатели от 64 точки.

Предишното върхово постижение беше дело на Манчестър Сити и германския хегемон Байерн Мюнхен - по 62 точки след 22 изиграни шампионатни мача.

В последните си 31 шампионатни мача Ливърпул спечели 91 от 93 възможни точки и вече води на шампиона Сити с цели 16 пункта. При това мърсисайдци са с мач по-малко.

Ливърпул няма загуба като домакин във Висшата лига в 52 поредни мача, като серията продължава вече 1001 дни - 42 победи и 10 равенства.

Мохамед Салах вкара втория гол на "Анфийлд" и за първи път се разписа във вратата на "червените дяволи". Египетският нападател има голове срещу 23 от 25 отбора, срещу които се е изправял във Висшата лига. Той не е успявал да се разпише само срещу Астън Вила и Суонзи.