Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков призна, че иска да остане във футбола като ръководител след края на състезателната си кариера. "Тема Спорт" съобщи още преди няколко месеца, че Дяков ще остане в клуба, след като окачи бутонките.

"Моето желание е след като приключа да играя професионално, да остана във футбола. Мисля, че с опита и знанията, които имам, мога да бъда полезен. А Лудогорец без съмнение е най-добре функциониращият клуб в България, мечта за много футболни хора.

"За мен ще е удоволствие и голяма отговорност да бъда част от ръководството на клуба след време, но за това се изисква първо да бъдеш поканен и след това да се уточняват доста детайли. Лудогорец ми е дал много и ако мога да бъда полезен, ще помагам", каза Дяков в интервю за greeneagles.bg. 

"Най-тежкият ми момент беше след мача с Лацио в Италия, когато изпуснах дузпа и получих червен картон. За дузпата въобще не ме е яд, но съжалявах, че оставих отбора в много труден момент с човек по-малко.

Доста време ме държеше, но благодарение на подкрепата на всички в клуба и най-вече на семейството ми, го преодолях. Имаше и още един момент, когато за единствен път в тези осем години исках да напусна Лудогорец, но той остава в миналото", допълни Дяков.