Брайтън – Арсенал, мач от 29-ия кръг на Висшата лига, „Амекс Стейдиъм”, 15,30 часа, съдия Стюърт Атуел
 
Групата на Брайтън: Райън, Крул, Бруно Салтор, Хюнемайер, Голдсън, Дъфи, Зутнер, Бонг, Дънк, Скелото, Росиниър, Стивънс, Грос, Марч, Хъчинсън, Каял, Нокер, Прьопер, Балдок, Уйоа, Искиердо, Хемед, Мъри, Локадиа
 
Контузени: Сидуел, Скалак
 
Групата на Арсенал: Чех, Оспина, Мертезакер, Холдинг, Мустафи, Бейерин, Колашинац, Кошчелни, Чеймбърс, Уилшър, Джака, Мейтланд-Найлс, Елнени, Айоби, Рамзи, Йозил, Мхитарян, Уелбек, Обамеянг, Нкетиа
 
Под въпрос: Уилшър
Контузени: Касорла, Лаказет, Монреал
 
Прогноза
 
След два сериозни шамара от Манчестър Сити ситуацията в Арсенал е доста тежка, така че лондончани едва ли ще бъдат в добро настроение при гостуването си на южния бряг срещу Брайтън. 
 
Сезонът е на път да се превърне в пълна катастрофа, като дори и евентуален триумф в Лига Европа ще бъде малка утеха предвид сигурното оставане извън Топ 4 и неуспеха в другите домашни турнири. 
 
Арсен Венгер е пътник, а дори и феновете сякаш изоставят клуба, след като „Емиратс” бе полупразен в четвъртък срещу Манчестър Сити. Разбира се и малкото, които бяха дошли на мача, видяха един емоционално изгубен отбор, който няма търпение сезонът да свърши по-скоро. 
 
Случващото се изглежда обаче добре дошло за Брайтън, който продължава да води битка за оцеляване, като в момента все пак се намира на 4 точки от опасната зона, печелейки 8 точки в последните си 4 двубоя в шампионата. 
 
Това е втората подобна серия за Чайките, които през есента имаха 5 поредни срещи без загуба и вдъхновени от победата над Суонси с 4:1 преди седмица, сега те ще потърсят още един позитивен резултат, който изобщо няма да бъде изненада, ако постигнат. 
 
Естествено Крис Хютън знае, че задачата няма да е лесна, защото Арсенал има класа и ако играта му потръгне може да постигне убедителен триумф. Домакините едва ли ще изневерят на стила си в опита да станат първия новак, победил Арсенал в шампионата от КПР през 2012-а. Оттогава лондончани са в серия от 34 срещи без поражение срещу такива противници. 
 
С 4 загуби в 6 мача и 3 поредни разочарования далеч от дома в Лигата, е много трудно да се предвиди какво ще постигнат хората на Венгер този път. Победа няма със сигурност да промени настроението сред феновете на тима, а евентална загуба може би ще бъде приета за съвсем нормално предвид последните срещи. 
 
Резултат: Брайтън – Арсенал 1:1