Фрозиноне – Ювентус, мач от 24-ия кръг на Серия "А", начало: 16:00 часа наше време

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Нето, Рубиньо

Защитници: Киелини, Сандро, Бардзали, Бонучи, Ругани, Лихтщайнер

Халфове: Маркизио, Погба, Ернанес, Куадрадо, Лемина, Падоин, Стураро, Перейра

Нападатели: Мората, Дибала, Фавили

Прогноза на Gol.bg:

Без голяма част от футболистите си, Ювентус ще търси 14-та поредна победа в Серия "А". Аут за визитата на Фрозиноне са Патрис Евра, Квадво Асамоа, Сами Кедира, Мартик Касерес, Марио Манджукич и Симоне Дзадза. Това означава, че Макс Алегри има само двама нападатели на разположение – Пауло Дибала и Алваро Мората.

Добрата новина за спеца е завръщането на Джорджо Киелини в групата, който пропусна последните два мача заради лека контузия. Нищо чудно треньорът на Юве да промени схемата за днешния мач и да се върне към любимото си 4-3-1-2, след като в последните месеци неизменно залагаше на 3-5-2. Всички надежди на Фрозиноне пък са насочени към Федерико Диониси, който вече има 7 гола от началото на сезона и е най-резултатният футболист на отбора.

В миналия кръг новаците постигнаха първа победа през 2016 година – 3:1 над Болоня у дума, което поуспокои обстановката в съблекалнята. Юве пък подобри рекордна си от най-много поредни успехи в първенството, но определено не впечатли с представянето си срещу Дженоа, като спечели благодарение на автогол.

По-рано през сезона Александър Тонев и компания измъкнаха сензационно 1:1 от "бианконерите" насред Торино с гол в продължението на мача. Тогава националът се появи като резерва, очаква се и днес да остане на скамейката, въпреки че е готов на 100% за игра.

При последната си визита на Фрозиноне – през 2007 година в мач от Серия "Б", торинци спечелиха с 2:0. Нашата прогноза е, че и днес ще победят, за да запазят изоставането от две точки от лидера Наполи, който днес приема Карпи. В следващия кръг именно лидерите се изправят един срещу друг на "Ювентус Стейдиъм".

Прогноза: Фрозиноне – Ювентус 0:2