Интер – Емполи, мач от последния 38 кръг на Серия „А”, стадион: „Джузепе Меаца”, начало: 21:45 часа наше време

Групата на Интер за мача:

Вратари: Ханданович, Карисо, Берни

Защитници: Жесус, Андреоли, Сантон, Ранокия, Фелипе, Донкор, Нагамото, Димарко

Халфове: Ковачич, Кузманович, Медел, Оби, Гнукори, Брозович, Ернанес

Нападатели: Паласио, Икарди, Подолски, Пушкаш, Бонацоли, Корея

Прогноза на Gol.bg:

Интер има илюзорни шансове за участие в Лига Европа, но това зависи дали Дженоа ще получи лиценз. Ако не получи, „нерадзурите” могат да спечелят от това. Но за целта трябва да вземат 3-те точки при домакинството си на Емполи. В противен случай „синьо-черните” могат да бъдат изместени от Милан или Торино.

Роберто Манчини трябва да се справя и с кадрови проблеми. Аут са Шакири, Видич и Кампаняро, което ще наложи промени в атакуващ план, както и без това колебливата защита на тима. Мауро Икарди пък със сигурност ще се опита да вкара поне две попадения, с което ще грабне голмайсторския приз в Серия „А”. Той обаче не трябва да мисли за това и да играе за себе си, а за победата. В противен случай ще бъде далеч по-трудно за Интер.

Емполи отдавна си осигури оставането в калчото, а през сезона показа, че може да спъва фаворитите. Отборът победи с 4:2 Наполи и направи равенства при визитите си на Милан и Рома, което трябва да служи като предупредителна лампичка за „нерадзурите”.

През есента в Тоскана двата състава врътнаха скучно 0:0 и сега тифозите се надяват да видят голове. Интересното е, че Емполи няма гол във вратата на Интер от 2007 година, когато загуби с 1:3 в Милано. На следващата година „синьо-черните” спечелиха с 1:0 у дома, а след това Емполи не беше в елита на Италия чак до този сезон. Въпреки стабилната игра на „сините” през кампанията – те залагат на здрава защита и бързи контраатаки, както и колебливото представяне на Интер, все пак очакваме домакините да спечелят.

Прогноза: Интер – Емполи 2:1