Залцбург – Ливърпул, мач от група "Е" на Шампионска лига, ст.: "Ред Бул Арена" начало: 19.55 часа наше време

Вероятни състави:

Залцбург: Станкович, Улмер, Онгуен, Вьобер, Кристенсен, Шобошлай, Юнузович, Мвепу, Минамино, Хий-чан, Холанд

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робърстън, Чембърлейн, Хендерсън, Вайналдум, Салах, Мане, Фирмино

Прогноза на Gol.bg:

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи мача като финал за "червените". Причината е, че при загуба срещу Залцбург, мърсисайдци сензационно ще бъдат детронирани още в груповата фаза на Шампионска лига. 

"При нас винаги нещата се случват по трудния начин. Не помня да сме класирали по-рано и просто да изиграем протоколен последен мач. Ясно е, че Залцбург се нуждае от задължителна победа и те ще играят с мисъл за победа, но това не е толкова лесно срещу Ливърпул. На нас ни трябва точка, но няма да играем за равенство", каза Клоп на пресконференцията.

Добрата новина за него е възстановяването на Деян Ловрен. Всеки един от атомното трио Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино, получи почивка в последните мачове и сега ще са готови на 100% за тежката битка. Ако Андрю Робърстън получи жълт картон, ще бъде наказан за евентуален първи мач от 1/8-финалите. Но Клоп не може да си позволи да не разчита на шотландеца заради важността на сблъсъка.

Ливърпул ще трябва да спре и сензацията Ерлинг Браут Холанд. 19-годишният норвежец до момента има 8 гола 1 асистенция в Шампионска лига изостава единствено от звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски (10). Ако се разпише, скандинавецът ще стане едва вторият играч в историята на турнира, който отбелязва във всеки един мач от груповата фаза. Добрата новина за Залцбург е възстановяването на вратаря Чикан Станкович, който ще започне титуляр.

Очакванията са в мача да има много голове. Домакините няма какво да губят и ще хвърлят всичко. Те имат третата най-силната атака в надпреварата до момента с 16 гола. Пред "биковете" са единствено Байерн (21) и Тотнъм (17). Залцбург бележи средно по 3,2 попадения на мач, но има 4 загуби срещу съперници от Висшата лига. У дома обаче отборът се представя отлично и за последните 20 двубоя във всички турнири има 15 победи, 4 равенства и 1 поражение, което дойде от Наполи (2:3).

В момента Ливърпул не знае какво означава нищо друго освен победа, тъй като спечели 15 от последните си 17 мача, а останалите 2 завършиха наравно. Мърсисайдци са вкарали поне 2 гола в 13 от тези сблъсъци, но запазиха сума мрежа в едва 3 случая. Близо половината (46,67%) от успехите пък бяха с резултат 2:1. В 4 от последните си 5 гостувания Ливърпул се разписа след 80-ата минута, което е предпоставка, че довечера ще има интрига до самия край.

Нашата прогноза е за много вълнуващ мач, в който ще има попадения и опитът на мърсисайдци накрая ще си каже думата.

Прогноза: Залцбург – Ливърпул 2:3