Арда – Левски, мач от 26-ия кръг на efbet Лига, ст.: "Локомотив", Пловдив, начало: 16.30 часа

Вероятни състави:

Арда: Юсуф, Костадинов, Стоев, Крумов, Леони, Ховсепян, Мартинов, Руменов, Ковачев, Делев, Василев
Контузени: Сам, Банков
Наказан: Коконов
Треньор: Николай Киров

Левски: Георгиев, Найденов, Каргас, Ейолфсон, Илиев, Тиам, Райнов, Иванов, Спиерингс, Паулиньо, Робърта
Контузени: Миланов, Славчев
Наказан: Горанов
Треньор: Георги Тодоров

Прогноза на Gol.bg:

Време е за битката на мъчениците през годината в efbet Лига. И двата отбора още са без победа за първенство през 2020 г. и днес ще се опитат да сложат край на черните си серии.

Мъката за Левски продължава в 8 поредни мача във всички турнири, което доведе до треньорска рокада. Георги Тодоров за пети път пое "сините", след като този път замени Петър Хубчев.

Опитният спец обмисля и рокади. На вратата ще дебютира Георги Георгиев, а мястото на наказания Иван Горанов ще заеме Костадин Илиев. Роденият през 2002 г. младок е централен защитник, но може да действа и отляво.

В последния кръг Арда направи 1:1 с Лудогорец и сега ще се опита да затвърди възходящата си линия. Очаква се Николай Киров да заложи на същия състав, както срещу разградчани. Това означава, че при крилата ще атакуват Спас Делев и Светослав Ковачев, атаката ще поведе Радослав Василев.

Това ще е едва втори мач между двата отбора в елита на България. През есента Левски спечели с 2:1 в София, а абсолютният дебютант Арда е взел точки от всички останали отбори в efbet Лига, като направи равенства с Лудогорец, ЦСКА и Локомотив Пловдив.

Сега отборът от Кърджали ще се опита да вземе точки и от Левски и нашата прогноза е, че ще успее.

Прогноза: Арда – Левски 1:1