В Манчестър Сити отказаха за се оправдават с отсъствието на Пеп Гуардиола от пейката, след като заради наказание наставникът бе на трибуните вчера срещу Лион. 

Той обаче видя неочаквана загуба с 1:2, като в негово отсъствие Гражданите бяха водени от помощника му Микел Артета, който също не бе никак доволен от случилото се. 

„Дали липсата на Гуардиола е повлияла? Нямам представа. Факт е, че него го нямаше и загубихме. Не мога обаче да предположа дали ако бе тук щяхме да бием с 5:0 или да паднем с 0:3“ коментира испанецът. 

„Бяхме добре подготвени за мача и знаехме силните и слабите страни на Лион. Естествено не очаквахме да губим с 0:2 на почивката, така че трябваше да реагираме. Видя се, че направиш ли грешки в Шампионската лига, ще бъдеш наказан. Губихме много единоборства и действахме прекалено сложно на моменти“ обясни Артета. 

„Загубихме увереността си, а и всеки път, когато губехме топката, съперникът създаваше нещо опасно. Не мога да виня обаче играчите. Те не са перфектни и понякога просто нямат ден. Не смятам, че трябва да се оправдаем с това, че стадионът не бе пълен. Идеално ще бъде винаги да е препълнен, но това едва ли може да се случи всеки път“ каза още помощникът на Гуардиола.