Манчестър Сити нямаше проблеми срещу Кардиф и го разби с 5:0 при гостуването си в Уелс, за да остане на 2 точки от Ливърпул, като вече има 16. 

Серхио Агуеро ознаменува с гол своя мач №300 за Гражданите, които се разписаха на три пъти до почивката и не оставиха шансове на новака, който остава без победа и е на последно място с 2 точки на сметката си. Риад Марез влезе от пейката, за да реализира на два пъти след паузата. 

В състава на Ман Сити Гуардиола направи 3 промени, като Агуеро замени Жезус в атака, Николас Отаменди се появи на мястото на Джон Стоунс, а Лерой Сане стартира на мястото на Давид Силва. 

Двубоят се игра при дъждовно време, което би трябвало да бъде добра новина за домакините, но не бе точно така. Още от началото гостите установиха контрол върху събитията на терена, но без да стигнат до чисти ситуации, въпреки че владееха топката в 76% от времето. 

До 18-ата минута нямаше нито един удар и от двата обора преди хората на Гуардиола да решат, че трябва да приключат нещата. В 26-ата минута Манга едва не си отбеляза автогол, преди да дойде пробива. 

В 32-ата минута Серхио Агуеро се възползва от подаване на Бернардо Силва, за да вкара своя гол №205 за Сити в мач №300. Той се разписа за първи първи път при гостуване в Лигата от декември миналата година. 

Малко по-късно след корнер за гостите Сане центрира, а Силва много елегантно отклони с глава към далечния ъгъл, за да прехвърли Етъридж за 2:0. Малко преди почивката бе ред и на Илкай Гюндоган да вкара отличен гол. Той взаимодейства със Стърлинг, след което реализира с наистина фантастичен удар.

Това на практика реши всичко, като след паузата гостите понамалиха малко темпото, но не успяха да се разпишат. След 60-ата минута шампионите натиснаха пак и Сане удари греда. 
 
След това влезлият от пейката Риад Марез вкара отблизо след подаване на Гюндоган, за да направи 4:0, а малко преди края отново алжирецът се възползва от грешка на Манга и прати фалцов удар в далечния ъгъл, за да оформи и крайния резултат. 
 
Кардиф – Манчестър Сити 0:5
 
0:1 Агуеро 32
0:2 Б. Силва 35
0:3 Гюндоган 44
0:4 Марез 67
0:5 Марез 89
 
Кардиф: Етъридж, Пелтиър (51 Ричардс), Манга, Морисън, Кънингам, Камараса, Артър, Ралс, Хойлет (75 Мърфи), Уорд (63 Зохоре), Рийд
Ман Сити: Едерсон, Уокър, Лапорт, Отаменди, Делф, Фернандиньо (74 Стоунс), Гюндоган (69 Фодън), Стърлинг, Б. Силва, Сане, Агуеро (61 Марез)