Манчестър Сити е на път да се срине тотално в битката за титлата, след като загуби по нелеп начин гостуването си на Нюкасъл с 1:2 на „Сейнт Джеймсис Парк”.

„Гражданите” поведоха още в 25-ата секунда чрез Агуеро, а освен това отборът тотално доминираше над противника и пропусна няколко добри шанса за второ попадение.

Освен това до 60-ата минута притежението на топката за играчите на Пеп Гуардиола бе близо 80%.

Въпреки това обаче след няколко пропуска Рондон наказа неприятно гостите след гол  в 66-ата минута, а Ричи от дузпа донесе обрата и победата на домакините в 83-ата минута.

След този мач Сити е 2-и с актив от 56 точки и е на 4 точки от лидера Ливърпул, който е с мач по-малко.

При победа в срещата си „мърсисайди” отново ще имат аванс от 7 точки над актуалния шампион.


Срещата започна по фантастичен начин за Сити и още в 25-ата секунда отборът гост стигна до попадение.

Давид Силва центрира в наказателното поле, а стражът на домакините се сблъска с футболист на Сити и падна на земята. Топката попадна в Кун, който от няколко метра я вкара без проблеми в опразнената врата.

“Свраките” можеха да отговорят в 13-ата минута след удар на Перес, който обаче бе доста слаб и така и не затрудни противниковия страж.

Само пет минути след това Сити вкара и второ попадение, но то така и не бе зачетено, тъй като Де Бройне изпълни наказателния удар без да изчака съдийския сигнал.

В 23-ата минута домакините имаха добър шанс чрез Атсу, но неговият удар премина над напречната греда.

През следващите минути Сити изцяло владееше инициативата, но така и не се стигаше до повече голови шансове.

В 33-ата минута Сане бе на косъм да удвои аванса на гостите, но Дубравка го изпревари за една топка и предотврати чисто попадение.

Минута преди почивката Сити пропиля страхотен шанс за втори гол, след като Силва стреля твърде слабо с глава от перфектна позиция и в крайна сметка Лежюн успя да блокира удара му пред голлинията.

Второто полувреме започна активно за гостите и само няколко минути след подновяването на играта Стърлинг трябваше да удвои, но в крайна сметка не успя да се възползва от една изключително удобна топка.

В 59-ата минута Давид Силва също имаше шанс пред себе си, но негов силен удар бе спасен от противниковия вратар.

До 60-ата минута процентовото отношение по владеенето на топката бе стряскащо в полза на Сити – 23:77% в полза на „гражданите”.

Въпреки това обаче тимът не си вкара втори гол и бе наказан, след като в 66-ата минута Рондон изравни, след като с удар около границата на малкото наказателно поле матира Едерсон.

Всичко за Сити се обърка тотално в 83-ата минута, след като Нюкасъл успя да вкара отсъдената дузпа чрез Ричи.

Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Фернандиньо срещу Лонгстаф в наказателното поле, а изпълнението му се забави, тъй като Едерсон трябваше да получи медицинска помощ.

До самия край нямаше повече голове. 

НЮКАСЪЛ – МАНЧЕСТЪР СИТИ 2:1
0:1 Агуеро 1’
1:1 Рондон 66
2:1 Ричи 83 дузпа

Нюкасъл: Дубравка, Йедлин, Шаар, Ласкелс, Лежюн, Ричи, Лонгстаф, Атсу, Хейдън, Перес, Рондон

Манчестър Сити: Едерсон, Лапорт, Данило (83 – Гюндоган), Стоунс, Уолкър, Де Бройне (65 – Бернардо), Фернандиньо, Давид Силва, Сане (73 – Жесус), Стърлинг, Агуеро