Манчестър Сити – Брайтън, отложен мач от 31-вия кръг на Висшата лига, стадион „Етихад“, 22:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Мениджърът на Брайтън Крис Хютън се притеснява от челен удар на възпитаниците му срещу новия шампион на Англия. Новакът си осигури статут във Висшата лига и за следващия сезон след победата над Манчестър Юнайтед в предишния кръг, но тази вечер ще се опита да спре „гражданите“, които се нуждаят от победа, за да завършат сезона със 100 точки.

В предишния кръг изненадващо тимът на Хосеп Гуардиола завърши 0:0 у дома с Хъдърсфийлд и пропуснаха точки у дома за едва трети път този сезон.

„Те ще опитат да оправят нещата много бързо, мисля, че това е философията им. Мениджърът на Сити изисква всичко от играчите си и пълна мобилизация във всеки мач. Възможно е да си помислят, че ще имат почивен ден, но като цяло мисля, че ще отговорят след пропуснатата победа в предишния кръг. Но ние не очакваме нищо по-различно от много тежък мач“, каза Хютън.

Пеп Гуардиола пък призова играчите си на финални усилия преди края на сезона. „Гражданите“ все още могат да счупят рекордите за най-много победи, най-много голове и най-много точки в рамките на един сезон. За целта Сити трябва да спечели следващите си два мача.

„Имаме време да приемем реалността. Спечелихме титлата преди 2-3 седмици и бях изненадан колко дълго време бяхме концентрирани. В неделя не успяхме да го сторим по много причини. Но ще опитаме да го направим в последните ни мачове“, каза Гуардиола.

Очаква се в състава на Сити да се завърне Венсан Компани, който не игра срещу Хъдърсфийлд. Голмайсторът на отбора Серхио Агуеро остава извън строя заради контузия. Очаква се мениджърът на Брайтън Крис Хютън да пусне същия състав от победата над Манчестър Юнайтед.

Резултат: 2:0