Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола не приема твърденията, че ще претърпи голям провал, ако не спечели Шампионска лига с "гражданите". Специалистът вярва, че спечелването на титлата в Англия е по-ценна.

Сити излиза в мач-реванш от четвъртфиналите в Шампионска лига утре срещу Тотнъм и има наваксва пасив от 0:1 след първия мач в Лондон. Гуардиола не успя да спечели Шампионска лига и в предишния си отбор Байерн Мюнхен, но триумфира в турнира с Барселона преди осем години.

"Знам, че хората казват, че съм дошъл в Сити да спечеля Шампионска лига, но това не е точно така. Бях в голям клуб като Байерн Мюнхен и след три сезона там спечелих всичко с изключение на Шампионска лига. В Байерн това беше провал, но го приех. Ще живея с този провал, но това не е чак такъв голям проблем за мен. 

Най-важният трофей за мен е титлата в Англия, където трябва да се доказваш на всеки три дни. По отношение на утрешния мач с Тотнъм - важното е да оставим сърцата си на терена, а накрая ще видим какво сме постигнали", коментира Гуардиола. 

Треньорът на Сити призова феновете на "гражданите" да създадат адска атмосфера на "Етихад" и да покажат колко много искат техният отбор да се класира за полуфиналите.

"Участвал съм в много четвъртфинали и полуфинали в Шампионска лига и винаги атмосферата на стадионите е фантастична. Искам и нашите привърженици да създадат такава атмосфера и да покажат, че искат силно класиране за полуфиналите. Футболистите искат много да продължат напред и са пределно мотивирани. Дали ще успеем? Не знам."

"Веднъж стигнах до финала с един удар във вратата, друг път имахме 33 удара и не успяхме. Футболът е непредвидима игра. Не искам да мисля твърде далеч. Интересува ме да се класираме на полуфиналите, после ще видим. Агуеро е готов за игра. Той има нужда от още малко време, за да бъде във върхова форма", каза още Гуардиола.