Манчестър Сити - Тотнъм, двубой от 12--ия кръг на Висшата лига, стадион "Етихад", Манчестър. 15:30 часа българско време.

Групата на Сити за мача:

Вратари: Харт, Пантилимон
Защитници: Сабалета, Ричардс, Настасич, Лескът, Демикелис, Боята, Клиши, Коларов
Полузащитници: Насри, Милнър, Навас, Туре, Фернандиньо, Родуел, Гарсия
Нападатели: Агуеро, Джеко, Негредо

Контузени: Силва, Йоветич, Koмпани

Прогноза на Gol.bg:
Домакините са фаворити в този мач и ще бъде изненада, ако не успеят да постигнат победата днес.

Като цяло Сити се представя колебливо от началото на сезона и отборът не играе толкова стабилно, колкото бе при предишния мениджър Роберто Манчини.

Наставникът на домакините Мануел Пелегрини няма да може да разчита на контузените Силва, Йоветич и Компани, което определено е голям проблем пред отбора.

"Гражданите" имат предимство в последните няколко преки двубоя срещу Спърс и са постигнали 4 победи в последните 5 мача срещу този противник.

В последния двубой между двата тима обаче Тотнъм стигна до успех с 3:1 насред своя "Уайт Харт Лейн".

Формата на домакините не е чак толкова добра, тъй като за последните си пет мача от всички турнири те са записали 3 победи и 2 загуби.

Сити има да се реваншира на своите фенове за позорното поражение от опашкаря Съндърланд с 0:1, което датира от 10-и ноември.

По принцип обаче "Гражданите" се представят силно на свой терен и именно този факт ги фаворизира до голяма степен за днешния мач.

Гостите са изпаднали в сериозна дупка и са постигнали само 2 победи за последните си 5 мача от всички турнири.

Освен това тимът е записал 2 равенства и 1 загуба, а загубата е при домакинството на Нюкасъл Юнайтед преди международната пауза.

Мениджърът на гостуващия отбор Андре Вилаш-Боаш няма да може да разчита за днешния мач на Роуз и Ериксен.

Всички други футболисти са на линия на специалиста, като в групата на гостите попадна дори и Емануел Адебайор, който дълго време бе извън сметките на португалския треньор.

Има дори вариант ибериецът да даде шанс на тогоанския таран, тъй като в последно време се вижда, че Роберто Солдадо не се намира в добра форма. 

Нашата прогноза за този мач е успех от два чисти гола за домакините от Манчестър.

Резултат: Ман Сити -Тотнъм 2:0