Носителят на Купата на Лигата Манчестър Сити очаквано се класира за полуфиналите на турнира, след като спечели с 3:1 срещу третодивизионния Оксфорд Юнайтед на неговия стадион. 

Гражданите показаха класата си и се наложиха след 2 гола на Рахийм Стърлинг, но домакините определено заслужават поздравления за представянето си, след като се бореха до последно и показаха доста добри неща в играта си, преди все пак да загубят. 

В състава на Ман Сити липсваха сериозна част от титулярите, но все пак Марез, Стърлинг и Бернандо Силва започнаха. Както се очакваше пък Микел Артета бе на пейката, въпреки информациите, че е много близо до Арсенал. 

През първото полувреме сериозните положения не бяха много, като все пак Гражданите поведоха, макар и с късмет в 22-ата минута. Гостите организираха смъртоносна контра след корнер на домакините, като топката мина през Марез и Фодън, за да стигне до Жоао Кансело. Защитникът напреда и стреля, но се получи сериозен рикошет в Моор и Арчър нямаше шанс. 

Фодън беше най-добрият за фаворита и в 30-ата минута стреля опасно, но вратарят на Оксфорд се справи. Малко след това Стърлинг не успя да намери вратата от добра позиция. Арчър спаси удар на Марез и паузата дойде при аванс за гостите. 

Второто полувреме обаче започна с шок за Сити, защото домакините изравниха. Баптист изпълни бързо свободен удар, като изведе Мати Тейлър, който премина покрай Харууд-Белис и прати топката в далечния ъгъл с отличен удар. При изпълнението обаче, се оказа, че топката не е била в покой, което е нарушение. Реферите обаче не забелязаха и при липсата на ВАР голът бе зачетен. 

Гражданите обаче бързо си върнаха аванса. Анхелиньо прати отлична ниска топка пред вратата, където Стърлинг се измъкна между централните защитници и засече в мрежата. 

В 70-ата минута интригата приключи, след като Габриел Жезус се отчете с отлична асистенция и Стърлинг вкара втория си гол в мача. Последва греда след удар на Кансело, а Джейми Макки и Марк Сайкс пропуснаха  на два пъти за домакините, но до нов гол така и не се стигна. 

Оксфорд Юн – Манчестър С

0:1 Кансело 22
1:1 Тейлар 46
1:2 Стърлинг 50
1:3 Стърлинг 70

Оксфорд: Арчър, Лонг, Моор, Дики, Ръфълс, Баптист (86 Моусиньо), Горин, Бранаган, Аджией (57 Сайкс), Тейлър (75 Макки), Фосу
Манчестър С: Браво, Кансело, Харууд-Белис, Гарсия, Зинченко, Фодън, Родри (59 Гюндоган), Б. Силва, Марез, Стърлинг (76 Бернабе), Анхелиньо (62 Жезус)