Манчестър Юнайтед постигна много важна победа над Челси с 2:1 в голямото дерби на 28-ия кръг на Висшата лига. Това бе едва втори успех за Червените дяволи над лондончани в последните 15 срещи между тях. 
 
На „Олд Трафорд“ сблъсъкът бе равностоен, като в определени периоди гостите имаха инициативата. Те поведоха, но Юнайтед успя да направи обрат, а Ромелу Лукаку и резервата Джеси Лингард се оказаха големите герои. 
 
С успеха Манчестър Юнайтед се върна на второто място с 59 точки, докато Челси остана извън четворката, след като има 53, с 2 по-малко от Тотнъм. 

В състава на домакините очаквано Пол Погба бе титуляр, като мястото си запази и младия Скот Мактомини. Виктор Линдельоф също стартира. За гостите Алваро Мората се появи в предни позиции, заедно с Еден Азар и Уилиан. Интересното бе, че докато отборите бяха в тунела Жозе Моуриньо се ръкува с всеки един от играчите на съперника. 

 
Челси определено започна по-добре и в 4-ата минута Мората тресна гредата. Алонсо остана свободен вляво и прати топката пред вратата, където испанецът зачесе от няколко метра, но прати топката в рамката, а при добанката Азар не успя да стреля добре и Юнайтед оцеля. 
 
Сините продължиха да бъдат по-опасни в първите минути, въпреки че не можеха да стигнат до опасни положения освен ситуацията в началото. Топката обаче се разиграваше предимно в половината на Юнайтед, но липсваше прецизност в последната третина от терена. 
 
Червените дяволи играеха на контра, но и при тях липсваше достатъчно острота. Едва в средата на полувремето домакините се задържаха по-дълго време пред Куртоа. След няколко неуспешни опита за комбинация Лукаку все пак получи и стреля, но ударът му бе блокиран и вратарят на Челси спокойно улови. 
 
В 28-ата минута се стигна и до първото чисто положение в мача. При нова контра Погба подаде наляво, Марсиал след това намери в наказателното поле Алексис Санчес, но от чиста позиция чилиецът загуби баланс и стреля твърсе слабо. Челси отговори с удар на Моузес, който не затрудни Де Хеа. 
 
В 32-ата минута обаче стана интересно, защото Челси поведе. Азар се върна малко по-назад, за да получи, след което даде суперпас към Уилиан. Валенсия покри засадата, бразилецът нахлу в наказателното поле леко вдясно и стреля много силно в близкия ъгъл. Де Хеа не успя да реагира добре и това бе много важен гол за лондончани. 
 
Юнайтед обаче бързо отговори. В 39-ата минута Лукаку запази топката пред наказателното поле, след това тя бе пратена към Санчес, той пък намери Марсиал, а французинът пусна към Ромелу, който от чиста позиция прати топката в мрежата на безпомощния Куртоа за 1:1. 
 
Минутка по-късно защитата на Юнайтед заспа, Азар получи в наказателното поле, но не успя да стреля и върна към Алонсо, който от трудна позиция прати топката над вратата. Така паузата дойде при 1:1. 
 
След нея гостите пак създадоха първата ситуация, след като Мората се измъкна от защитата вляво, но след това вместо да опита да комбинация реши да стреля и ударът му бе блокиран от Смолинг. 
 
В 57-ата минута Дринкуотър стреля от дистанция, а Де Хеа не успя да реагира добре, вероятно зарази слънцето, което блестеше в очите му, но все пак направи достатъчно, за да избие, а след това Азар бе изпреварен при опита за добавка. 
 
В 67-ата минута се стигна до нещо по-интересно и атрактивно, след като и темпото се вдигна. Лукаку отправи много добър удар от въздуха след пас на Санчес, но Куртоа показа отличен рефлекс и с леко докосване отби топката над гредата. Две минути след това Уилиан опита късмета си от дистанция и едва не изненада Де Хеа, който първоначално не успя да улови, но след това го направи. 
 
Така се стигна до 76-ата минута, когато „Олд Трафорд“ изригна, а героят отново бе Джеси Лингард. Младокът се бе появил десетина минути преди това, след което бе намерен с отлично центриране от Лукаку и реализира с глава много важен гол. 
 
Челси опита да реагира и в 85-ата минута Мората прати топката във вратата с диагонален удар, но малко преди удара лайнсменът бе сигнализирал за засада, макар че повторенията показаха, че тя е много спорна, ако изобщо има такава. 
 
До края гостите не успяха да стигнат до нещо кой знае какво пред вратата на съперника, като в последните секунди стигнаха до корнер, при който и Куртоа се включи, но той не доведе до нищо и така Юнайтед взе ценните 3 точки. 
 
Манчестър Юнайтед – Челси 2:1
 
0:1 Уилиан 32
1:1 Лукаку 39
2:1 Лингард 75
 
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Линдельоф, Смолинг, Йънг, Матич, Погба, Мактомини, Марсиал (64 Лингард), Санчес (80 Баи), Лукаку
Челси: Куртоа, Рюдигер, Аспиликуета, Кристенсен, Моузес (78 Жиру), Дринкуотър (81 Фабрегас), Канте, Алонсо, Уилиан, Азар (73 Педро), Мората
 
<iframe src="https://vk.com/video_ext.php?oid=-122493044&id=456249561&hash=7ec16a66450f7059" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>