Последните мачове на Манчестър Юнайтед не са никак позитивни и от отличното представяне след в първите месеци след идването на Оле Гунар Солскяер, няма и следа. 

7 загуби в последните 9 двубоя категорично показват спадът в представянето, а лошата игра е както в защита, така и в нападение. 

Оказва се, че Юнайтед няма гол от игра вече почти 9 часа. Отборът не се разписа в 4 от последните си 5 срещи, като в тях вкара единствено срещу Уест Хям, когато Пол Погба реализира 2 дузпи. 

Последното попадение от игра е на Скот Мактомини при поражението от Уулвърхемптън с 1:2 на 2 април, след което изминаха 8 часа и 47 минути футбол. 

Освен това отборът е без суха мрежа вече в 12 поредни срещи, което за последно се случи през 1971-а година. Тимът вече допусна 50 попадения в първенството, което преди това се случи през сезон 1978-79. 

Играчите са силно критикувани, а ефектът Солскяер се изчерпи, след като отборът отпадна от ФА Къп и Шампионската лига и спечели едва 6 точки от последните си 6 двубоя в шампионата, което поставя под сериозна въпросителна участието в Топ 4.