Само Златан Ибрахимович може да извади Манчестър Юнайтед от кризата този сезон, заяви бившият футболист на клуба Клейтън Блекмор.

Шведът вкара 28 гола във всички турнири за Юнайтед през сезон 2016/17, но след това получи сериозна контузия в коляното и пое към САЩ.

"На нас ни липсва човек, който да вкарва голове. Само Ибрахимович може да ни спаси през този сезон. Той е навярно най-добрият стрелец, когото можеш да вземеш", каза Блекмор пред вестник "Мирър".

"Висок е, има черен колан по карате и не се плаши от никого. Все още бележи голове. Напуснаха ни толкова добри нападатели като Руни и ван Перси. Те така и не бяха заменени адекватно."

"Ибрахимович не тича много, но и няма нужда да го прави, защото е толкова добър. Когато беше във форма, ние спечелихме трофеи с него. Трябва да се опитаме да го вземем през януари, защото той може да поведе атаката ни."

"Би било перфектно да вземем и Роберт Левандовски от Байерн, но ще е трудно. Той е тип нападател, от който се нуждае Юнайтед", добави Блекмор.