Манчестър Юнайтед ще постигне още нещо историческо в неделя, когато е двубоят срещу Евертън от Висшата лига. 

Това ще бъде мач №4000 поред, в който за Червените дяволи на терена ще има играч от школата, което е наистина забележително. 

Миналата седмица при успеха в градското дерби срещу Сити 7 момчета тръгнали от детските отбори на клуба бяха на терена, което без съмнение е повод за гордост. 

Всичко започва на 30 октомври 1937 година, като Томи Манли и  Джаки Уолсол са пионерите. Оттогава във всеки отбор на Ман Юнайтед има футболисти тръгнали от академията. 

Кулминацията на всичко това е с отбора създаден от великия Мат Бъзби, част от който обаче, загива трагично при самолетната катастрофа в Мюнхен през 1958-а година. 

След това сър Алекс Фъргюсън промотира редица футболисти, който властваха по английските терени през 90-те години на миналия век. Дейвид Бекъм, Райън Гигс, Гари и Фил Невил, Ники Бът, всички те продължават да бъдат давани за пример. 

Сега Оле Гунар Солскяер продължава да промотира младоци, начело с Мейсън Грийнууд и Брандън Уилямс, а Маркъс Рашфорд вече отдавна е част от титулярите, след като излезе на сцената под ръководството на Луис ван Гаал. 

Това е нещо, заложено в ДНК-то на този велик клуб и няма никакво съмнение, че традицията ще продължи и в следващите години.