Одион Игало е приел  да получава доста по-малка заплата, отколкото в Китай, само и само да дойде в Манчестър Юнайтед. 

Нападателят на Шанхай Шенхуа бе взет доста изненадващо за атаката след контузията на Маркъс Рашфорд и той иска да оправдае доверието. 

„Доста отбори ме искаха, но аз само се молех да се стигне до споразумение с Юнайтед. Към 11:00 часа вечерта агентът ми се обади и ми каза, че сделката е на път да се осъществи и аз си казах, че не мога да пропусна този шанс“ заяви Игало пред клубната телевизия на англичаните. 

„Започнахме разговорите и през тази нощ изобщо не спах, тъй като прозорецът затвори в 7:00 часа сутринта местно време. Трябваше да се оформят документите, а освен това агентът ми каза, че ще получавам по-малко пари. Казах му – „Не ми пука. Направи така, че да има сделка. Искам да играя за Юнайтед и не ме интересува колко по-малко ще взимам“ разкри още той. 

„Когато бях дете в Нигерия гледахме Висшата лига и тогава много харесвах Анди Коул. Хората в моята страна подкрепят силно Ман Юнайтед и аз също се влюбих в отбора. Не съм вярвал, че това ще се случи, но ето, че мечтите се сбъдват и сега съм сигурен, че това ще е страхотно предизвикателство в кариерата ми. Вярвам, че мога да донеса на отбора това, от което се нуждае, а именно задържане и разпределяне на топката“ каза още той.