Манчестър Юнайтед – Манчестър Сити, мач от 29-ия кръг на Висшата лига, стадион „Олд Трафорд“, 18:30 часа, съдия Майк Дийн

Контузени за Ман Юнайтед: Рашфорд, Погба
Под въпрос за Ман Юнайтед: Магуайър, Джеймс, Уан-Бисака
Контузени за Ман Сити: Лапорт, Сане
Под въпрос за Ман Сити: Де Бройне

Прогноза

Четвъртото дерби на Манчестър между Юнайтед и Сити за сезона отново приковава вниманието, след като Червените дяволи спечелиха две от тези 3 срещи. 

Двата тима се срещнаха и в полуфиналите за Купата на Лигата, разменяйки си по една победа като гости, като интересното е, че отборът, който пътува до стадиона на опонента триумфира в 6 от последните 7 двубоя между тях. 
 
Така Юнайтед взе и двете си визити на „Етихад“, като особено в двубоя от първенството, изигра изключително силен мач, като можеше да спечели и с повече от 2:1. 
 
Гражданите обаче си върнаха за Купата на Лигата, повеждайки с 3:0 още до почивката и сега ще бъде изключително интересно какво ще се случи в 4-ия сблъсък за господство в града. 
 
Кевин де Бройне е под въпрос за състава на Пеп Гуардиола, като евентуалната му липса със сигурност ще бъде сериозен удар за отбора, който спечели последните си 5 мача, но сега предстоят два поредни тежки двубои, защото в сряда е отложения мач срещу Арсенал. 
 
Оле Гунар Солскяер едва ли ще заложи на различна тактика от тази, която носеше успех на отбора му, а именно максимална скорост в действията и стремеж за контраатаки. Интересен обаче ще бъде подходът на Пеп, който не пропуска възможност да изненада опонента по някакъв начин. 
 
Юнайтед преследва място в четворката, докато Сити е твърдо на втората позиция, като ще мисли предимно за Шампионската лига и ФА Къп. Когато обаче се играе за градската чест е ясно, че всеки ще иска да спечели. 
 
Одион Игало може да се окаже интересна опция в атаката на домакините, които обаче остават непостоянни в представянето си, макар че Бруно Фернандеш определено се включи отлично. В същото време Сити изглежда с по-добрите шансове, но този път смятаме, че победите няма да има. 
 
Резултат: Манчестър Юнайтед – Манчестър Сити 1:1