През 2013 година легендата сър Алекс Фъргюсън е бил уредил Кристиано Роналдо и Гарет Бейл за трансфери от Реал Мадрид и Тотнъм в Манчестър Юнайтед. Това разкри бившият защитник на "Червените дяволи" Патрис Евра.

Сделката обаче изведнъж пропаднала, а две седмици по-късно шотландецът обявил пенсионирането си. "Двайсетина дни по-рано медиите писаха, че ще се пенсионира. Дойде при мен и ми каза: "Патрис, няма да си тръгна. Ще прекарам тук още десет години". И след това добави: "На 99% процента съм сигурен, че ще подпишем с Кристиано и Бейл. Имам нужда само от тези двама играчи, за да спечелим Шампионска лига отново".

"И, за да бъда честен, когато разговарях за това с Роналдо, го попитах. Потвърди ми, че е казал "да" на сър Алекс и планира да се завърне в Юнайтед. Но после Фъргюсън обяви, че се оттегля, защото жена му има нужда от него", каза Евра. 

В крайна сметка Роналдо и Бейл се събраха заедно в Реал и с "Кралете" спечелиха всички най-големи трофеи на клубно ниво, включително и четири Шампионски лиги. Уелсецът продължава да играе на "Бернабеу" и отново е свързван с Юнайтед. Кристиано пък блести с екипа на италианския хегемон Ювентус.